четвъртък, март 27, 2008

Немци в тил

Та направи си човеко фирмицата и рече да си земе неко работник,че они ората са казале - сам човек само у кенефа.
Чуди са кой, чуди са кой и си рече - Айде българин ша зимам.У чужбина сме,ша си помагаме...
Обади са он на един гольо голи,който 4 години бачкаше за 30 евро на черно и му вика - Яла да та зимам и на занаят да та уча.Човек кенеф да си напрай требва да го измаже.И у Африка да идеш колибите нги с кал ша мажеш и пак пари ша изкарваш.Без леб нема да останеш. - Гольо голи му вика: - Колко ша ми даваш? - А забрави да попита - С какво ще ти е нужен човек с две леви ръце?
Човеко му рече: - Па ако сакаш 40 за старт и като са научиш повече ша дам, плюс договор и тринайста заплата месец август и четиринайста месец декември.
Гольо голи взе да мрънка,че са малко па после са нави и вика: - Айде,от мен да мине.Щом си скръндза и не даваш повече.

Па се почна ходене по мъките.Гольо се скъса от работа.В лявата ръка телефона,а с другата лява джобен тенис.Като се измори се спре та си сипе кафенце.
Човеко му вика: - Гольо,фани са у работа,че пари даром са не дават. - Гольо му се пули и вика: - Туй ми не е в задълженията,онуй е много тежко.Кръста ме боли от малък.
На човеко му кипна,па си замълча- Ша свикне па ша почне. - рече си човеко.

Да, да, ама не.Изтъпанчин се един ден гольо голи пред човеко и му заяви: - Не ща да ставам майстор.Аз за общ работник съм роден. - Човека взе да мига и му вика - Гольо,не така.Общите по 30 взимат цял живот.
Да,обаче гольо си е гольо и гордо заяви: - Не ща 40, а 30. но всяка седмица да ми се плаща, а не на месец.- Тук човека се опули и си замълча,обаче гольо си е гольо и си настоява.
На човека му писна и му рече: - В тази фирма всеки месец се плаща.На седмица е невъзможно.Да, но гольо си е гольо и му вика: - Ако утре не платиш няма да идвам повече.
На човека пак му писна и му рече: - Ако щеш.

Мина ден, минаха два.Гольо го нема.На третия ден човека му вика: - Гольо,ша работиш ли или ша си подаваш молбата за напускане. - Нема да работа, ма не знам да пиша на италиански, та фани да ма уволниш за по-лесно.

Речено сторено.Уволни го човеко, а гольо вечерта му вика: - От днеска съм по болест.На ти болничниу лист.За двайсе дена надници ша зимам и ша са изпръдам у назе на кревато.
Човеко стисна зъби и си змълча.Гольо му играе немци в тил.Уж гольо голи,а го прееба.Закона е на негова страна.Обезщетение му се полага,че е уволнен,а и датата на уволнението съвпада с болничния лист.Рече си човеко: - Тука се заплете.Щом играе немци в тил ще играя и аз.Па ще поживеем и ще видим кой кум,кой сват и кой на булката е брат.
Замълча си човеко и не каза на гольо,че е уволнен.Да го не дразни.За двайсе дена по договор да не си търи обезщетението.Нека чака от болничнио надниците.Нека чака за меура.Щото на безработни болнични са не дават.А гольо прави борчове и живее като цар,че нали после болничнио ша дойде.Нека чака за меура.

Немци в тил като на фронта...

5 коментара:

охо каза...

Стига с тия шпакловки, ми дай некое убаво кадро от ботуша.

Анонимен каза...

Няма ли да блогнеш вече, Илиев?

Илиян Илиев каза...

След няколко дена,че сега нямам време.Сега след като виждам,че има интерес към розовата страница ще се опитвам да бъда по-редовен.

Unknown каза...

Еее Илиев ... егати опита... не си за завиждане.

Анонимен каза...

Артисты на праздник [url=http://dejavu-group.ru/index.php]Дежа вю[/url] - это коллектив заслуженных вокалистов и музыкантов на праздник.
[url=http://dejavu-group.ru/index.php]Deja Vu[/url]- законодатель в области проведения и организации торжеств, музыкальных мероприятий, корпоративок .
В репертуаре музыкантов на праздник Dejavu-group около 3000 произведений.
Живой звук. Поп, хиты 70-80-90-х, диско, джаз, ретро, современная музыка, европейские хиты, фоновая музыка, шансон .
Артисты на праздник Dejavu-group располагает мощной качественной аппаратурой, позволяющей заполнить приятным и плотным уху звуком как небольшое помещение (фуршет), так и огромное пространство (корпоратив до 1000 человек).

Игорь +7 916 623 4047