сряда, юни 17, 2009

Емигрантската история на човеко

Бе споменах аз, че ще пиша за човеко. Проблема е че той е тежка, странна и неразбрана личност та незнам от къде да започна. Демек ще трябва малко предистория пък после ще се впуснем в полунеинтересните му емигрантски преживелици.

Човеко беше тежък, неразбран и твърдоглав още от ранното си детство. Биеше децата в училище, спореше с даскалете и го болеше дедовия. Израстна си така с гордост преголяма, самочувствие полумалко и никога неразбран, макар да знаеше, че винаги е прав. От толко правота човеко не завърши, а фана та са ожени. До тук добре, но после на къде?

Човеко бе ебач и не пропускаше възможност, но семейството му беше първа важност. Никога не позволи чужда путка семейството му да развали. И така си беше, докато се не намеси чужди хуй. Както и да е, нека само спомена, че човеко пожела детето си да гледа без жена. Понеже беше тежък, твърдоглав и неразбран получи своето и се почувства силен, но неоправдан.

Нека пак да скочим по-напред и да споменем, че той остана си ебач, но всико свързано е с пари и човеко беше пред фалит. Тогава той получи спасителното предложение - Ето ти пари назаем и заминавай за Италия. Човеко се задърпа и каза - Какво да правя аз в таз страна? Само да натрупам борч и после цял живот на някой да съм роб.

Но понеже беше тежък, твърдоглав и неразбран се реши, взе парите и каза - Довиждане жени, аз отивам да изкарвам пари.

Човеко си купи билет, но на гарата разбра, че за да мине границата му трябва джоб пара. Ако няма трябва да плати проценти и шофьора ще даде колкото да мине границата. Човеко след като плати билета бе останал с 13.33 евро в джоба. Къв процент, кви пет лева? Нужни бяха 35.

Но понеже беше тежък, твърдоглав и неразбран реши да тръгне за да не изгуби заветния билет. И понеже беше ... бе вие май вече си знаете какъв си беше, той реши, че ако го върнат на границата ще се прибере на автостоп. Имаше консерви и вода за пет човекодни.

До тука нищо интересно, но без предистория не може. Следващия път ще спомена как пътуването мина и на човеко му се размина.

Няма коментари: